Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant herkent straks zelf leestekens bij berichten

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2019, 13:17 CategorieApplicaties

Wanneer je Google Assistant berichten laat opstellen om bijvoorbeeld via je stem een berichtje naar familie of vrienden te sturen, dan zit je altijd met het probleem leestekens. Wat je krijgt is één lang lopende zin, zonder enige vorm van interpunctie, tenzij je zelf nadrukkelijk zegt dat de assistent een punt, komma of vraagteken moet plaatsen achter een bepaald woord. Binnenkort hoeft dat niet meer.

Binnenkort is het mogelijk dat Google Assistant zelf kan herkennen wanneer er een komma, punt of ander leesteken wordt gevraagd. Zit je in de auto en wil je even een berichtje via je stem naar je partner sturen dat je in de file staat? Je kunt straks gewoon een normale zin aan de assistent vertellen. Google Assistant zal straks automatisch vragen herkennen en een vraagteken plaatsen of weten wanneer er een komma nodig is. Aan de hand van natuurlijke pauzes in een zin en intonaties zal de assistent zelf de juiste interpunctie toepassen.

Onbekend wanneer het in Nederland beschikbaar komt

Waarschijnlijk zal deze functie eerst naar de (Amerikaans) Engelse stemmen toekomen voordat het ook in Nederland wordt uitgerold. We zijn benieuwd of Google het voor elkaar krijgt om ook in het Nederlands straks automatisch de juiste leestekens kan plaatsen wanneer dit vereist is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.