Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google’s Fuchsia OS zal ook Android-apps kunnen draaien

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2019, 11:05 CategorieAndroid

Al in 2016 dook de naam Fuchsia OS voor het eerst op. Dit nieuwe besturingssysteem van Google is niet gebaseerd op Linux, maar is een compleet nieuw en allesomvattend besturingssysteem voor alle hardware van Google. Lange tijd was er weinig over bekend totdat afgelopen zomer meer informatie naar buiten kwam over een mogelijke roadmap.

Het allesomvattende besturingssysteem zou in de komende drie jaren op smarthome-apparaten moeten verschijnen, waarna vervolgens laptops en smartphones aan de beurt zullen zijn. Het plan is om het nieuwe OS de komende vijf jaren geheel uit te rollen. Deze zou dan ook Android en Chrome OS moeten gaan vervangen, zodat er één allesomvattend systeem is wat het makkelijker maakt voor Google om nieuwe functies op meerdere apparaten uit te brengen.

Fuchsia OS kan Android-apps draaien

Vandaag werd bekend dat Fuchsia OS ook ondersteuning krijgt voor Android-apps via Android Runtime. Dit blijkt uit een nieuwe wijziging in het Android Open Source Project dat werd ontdekt door 9to5Google.

Wil Google de overstap van Android naar Fuchsia OS zo soepel mogelijk laten verlopen dan is ondersteuning voor Android-apps natuurlijk ook een logische stap. Het aanbod aan Android-apps is enorm en het zou dan ook niet heel slim zijn om dit in één keer allemaal aan de kant te schuiven. Het nieuwe OS is echter altijd nog niet officieel naar buiten gebracht. In de zomer werd bekend dat de CEO van Google nog altijd geen handtekening onder het project had gezet. De ontwikkeling van het nieuwe OS gaat echter gestaag door, want Huawei heeft Fuchsia OS zelfs al getest op een eigen smartphone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.