Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor 10 Lite lanceert in Nederland met 24 megapixel AI-camera

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2019, 17:48 CategorieAndroid

Afgelopen jaar lanceerde de Honor 10 in Nederland. Onze reviewer Wesley omschreef het toestel als een budgetvariant van de Huawei P20, maar dan met een unieke ultrasone vingerafdrukscanner. Vanaf 10 januari lanceert het kleine broertje de Honor 10 Lite in Nederland.

De Honor 10 Lite heeft een AI-gestuurde 24 megapixel camera en een scherm van 6,21-inch. Het scherm heeft een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. De processor is een Kirin 710 en er is 3 GB werkgeheugen aanwezig. Qua opslaggeheugen heb je 64 GB ter beschikking, maar via een micro-sd-kaart kun je het opslaggeheugen uitbreiden tot 512 GB. De batterij heeft een capaciteit van 3.400 mAh en er is tevens een vingerafdrukscanner aanwezig.

AI-camera herkent scenario’s

Honor benadrukt de 24 megapixel AI-camera aan boord van het toestel. Deze selfiecamera kan verschillende scenario’s herkennen en verschillende omgevingen identificeren om de belichtingstijd automatisch aan te passen. De camera aan de voorkant beschikt verder over 3d-gezichtsherkenning en portretverlichting met vijf verschillende lichteffecten. Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera met dertien en twee megapixel.

De Honor 10 Lite draait op Android 9.0 Pie en de eigen softwareschil EMUI 9.0. Qua design is er gekozen voor een druppel notch. De achterkant is vervaardigd uit acht lagen blinkend materiaal en komt met de typische kleurovergang die we van Honor en Huawei gewend zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 10 Lite is vanaf 10 januari beschikbaar. Het budgettoestel krijgt een adviesprijs van 229 euro en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren Sky Blue, Sapphire Blue en Midnight Black.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.