Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Dit is de Huawei P30 met vingerafdrukscanner onder het scherm’

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2019, 13:59 CategorieAndroid

OnLeaks heeft de laatste maanden flink wat ontwerpen van toptelefoons weten te lekken. Na onder meer de Samsung Galaxy S10+ en de Nokia 9 PureView, plaatst het account vandaag het eerste beeldmateriaal van de Huawei P30. Daarnaast is er wat aanvullende informatie over de smartphone gelekt.

Dit is de Huawei P30

Allereerst valt het op dat het ontwerp van de smartphone behoorlijk overeen komt met de Huawei P20. Maar er zijn wat subtiele veranderingen die in sommige opzichten grote gevolgen kunnen hebben. Allereerst het scherm: dat vult wederom het grootste deel van de voorkant en heeft een diagonaal van zes inch. De resolutie bedraagt naar het schijnt 2.340 bij 1.080 pixels.

Verder zien we bovenin het scherm een aangepaste notch, die nu de vorm van een waterdruppel heeft. Daardoor neemt die nog minder ruimte in beslag. In de notch zit overigens een cameralens met 24-megapixelsensor verwerkt. Maar een andere echte vernieuwing onder dat scherm is de vermoedelijke aanwezigheid van een vingerafdrukscanner. Nergens op de gelekte beelden is namelijk een fysieke scanner te vinden. De verwachting is dan ook dat die onder het scherm komt te zitten in deze nieuwe toptelefoon.

Ook nieuw: de achterkant heeft drie camerasensoren in plaats van twee. Een van die lenzen schijnt een 40-megapixelsensor te hebben met vijfmaal optische zoom. Verder is er een telelens met 5-megapixelsensor en nog een groothoeklens met 20-megapixelsensor. Afgezien van de toevoeging van een derde lens, heeft Huawei het ontwerp van de flitser aangepast. Die is nu ovaal. De Huawei P30 brengt tot slot nog de terugkeer van de 3,5mm-ingang met zich mee.

Huawei zal de smartphone vermoedelijk tijdens de Mobile World Congress 2019 in februari presenteren. De release van de P30 zal waarschijnlijk ergens in maart of april plaatsvinden.

  • Delen:
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20
Android Pie (9.x)
Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart 2019
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.