Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo presenteert ThinkPad X1 Yoga: dunne en lichte convertible

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2019, 11:07 CategorieWindows

Lenovo heeft tijdens de CES 2019 in Las Vegas een nieuwe convertible aangekondigd. Het gaat om de ThinkPad X1 Yoga, dat alweer de vierde generatie binnen de serie is. De convertible is dunner en lichter dan ooit en heeft een volledig aluminium chassis.

De convertible zal straks in verschillende configuraties verkrijgbaar zijn. Hieronder een 400FT FHD-display met laag vermogen en ThinkPad PrivacyGuard. Ook aan het geluid is gedacht met een nieuw Dolby Atmos-luidsprekersysteem met vier luidsprekers en vier farfield-microfoons. De convertible krijgt een achtste generatie Intel Core-processor. Er is ondersteuning voor Cat16 LTE-A en verbeterd WLAN- en WWAN-antenneontwerp. Voor de privacy kun je gebruikmaken van de ThinkShutter op zowel de HD- als de IR-camera’s.

Dunner en lichter dan ooit

De ThinkPad X1 Yoga weegt minder dan 1,35 kilogram en is tevens 11 procent dunner dan het vorige model. Het aluminium chassis draagt hier voor een groot deel aan bij. De schermranden zijn tevens weer dunner geworden. Volgens Lenovo is een totale footprint-reductie van 17 procent gerealiseerd. De X1 Yoga ondersteunt verschillende docking-oplossingen, waaronder de ThinkPad Mechanical Dock. Ook kun je de ThinkPad Pen Pro gebruiken.

De exacte configuraties zullen op een later moment bekendgemaakt worden. De Lenovo ThinkPad X1 Yoga moet komende zomer verschijnen. In juni verschijnt deze vierde generatie convertible vanaf 1929 dollar. Prijzen in euro’s zijn nog niet bekend.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.