Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG Q9 is midrange telefoon met degelijk scherm

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2019, 0:04 CategorieAndroid

Het Zuid-Koreaanse LG heeft nog voor zijn presentatie op de CES 2019 in Las Vegas al een nieuwe smartphone onthuld. Het gaat om de LQ Q9, de opvolger van de Q8. Het is een telefoon met bekend ontwerp en features die passen bij een middenmoter.

De nieuwe LG Q9

De nieuwe LG Q9 heeft een behoorlijk degelijk scherm. Het gaat om een 6,1-inch FullVision display met resolutie van 3.120 bij 1.440 pixels. Een verouderde processor – de Qualcomm Snapdragon 821 uit 2016 – houdt het apparaat draaiende. Dat is teleurstellend, want het apparaat draait daarmee op een wel heel oude processor.

Die processor heeft wel weer voldoende rekenkracht. De Q9 beschikt over vier gigabyte aan werkgeheugen. Verder kan de gebruiker spelen met Android 8.1 Oreo, een eveneens wat ouder systeem. Afgezien daarvan is er een enkele camera aan de achterkant geplaatst. Die beschikt over een 16-megapixelsensor en knipt daarmee vermoedelijk prima plaatjes. Uitblinken in detail zullen ze echter niet en dat geldt ook voor de selfiecamera die in de notch bovenin het scherm zit. Die lens heeft een acht megapixelsensor.

Kleine extra’s

De LG Q9 brengt gelukkig wel wat vernieuwingen met zich mee. Zo is er een opvallend indrukwekkende Boombox-speaker ingebouwd. Die speaker is voorzien van een Hi-Fi Quad DAC-systeem en DTS:X stereo-elementen. Ook ziet de telefoon er nog best degelijk uit. De achterkant is van glas en beschikbaar in de kleuren blauw, rood en zwart.

Omgerekend heeft de Q9 een prijs van 445 euro in Zuid-Korea. Vermoedelijk maakt LG tijdens zijn CES 2019-presentatie nog bekend of het toestel straks ook naar westerse landen komt.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:
LG Q7
LG Q7
Android Oreo (8.x)
LG G7 Fit
LG G7 Fit
Android Oreo (8.x)
LG V30
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.