Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Makers van Fortnite beginnen eigen winkel voor Android-apps

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2019, 12:48 CategorieAndroid

Ook in 2019 is het spel Fortnite nog altijd onverminderd populair. Dit levert de makers van Fortnite, Epic Games, bakken met geld op door de verkoop van dansjes, skins en andere cosmetische items. Eerder al begon Epic Games met een concurrent voor het pc-games platform Steam. Dit keer zijn er ook plannen om deze winkel uit te breiden met de komst van Android-apps in 2019.

In een interview met The Wall Street Journal zei Tim Sweeney, CEO van Epic, dat Apple en Google teveel commissie pakken op iedere verkoop in de App Store en de Play Store. Op iedere verkoop pakken de bedrijven 30 procent commissie, waardoor er slechts 70 procent overblijft voor de ontwikkelaars. Volgens Tim Sweeney is dit ook de reden dat Fortnite niet in de Google Play Store te vinden is, maar via de eigen website van Epic Games gedownload moet worden.

Meer geld voor de ontwikkelaars

Epic Games wil met de eigen Epic Games Store dus niet alleen pc- en mac-games aanbieden, maar later dit jaar ook Android-apps. Volgens Sweeney kunnen ontwikkelaars 88 procent zelf houden. Epic Games vraagt 12 procent commissie. Veel minder dan in de App Store, Google Play Store en op Steam. Door de gesloten structuur van iOS is het niet mogelijk dat Epic Games ook apps voor iOS gaat aanbieden. De plannen zijn dan ook voor het aanbieden van Android-apps.

Je kunt de Epic Games Store bezoeken via deze link.

  • Delen:

Reacties

  1. Virgil
    20 januari, 2019 om 12:16

    Hoe kan je fortnite downloaden

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.