Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft koppelt Cortana los van de zoekbalk in Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2019, 10:07 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat Cortana en de Windows 10-zoekbalk uit elkaar worden gehaald, zodat de balk krachtiger kan worden. Ook kunnen stemcommando’s voortaan apart worden behandeld door het besturingssysteem.

Cortana uit de zoekbalk van Windows 10

Microsoft is voornemens Cortana uit de zoekbalk van Windows 10 te halen, zodat gesproken en getypte zoekopdrachten apart behandeld kunnen worden. Deze verandering zal live gaan in de volgende grote Windows 10-update, die waarschijnlijk in april zal worden gelanceerd. In een nieuwe blogpost licht Dona Sakar, hoofd van Windows Insider bij Microsoft, de keuze toe.

This will enable each experience to innovate independently to best serve their target audiences and use cases. This change is one of several we’ve made throughout this release to improve your experience in this space, including updating the search landing page design, enhancing your search results, and integrating Microsoft To-Do with Cortana.

Dit betekent niet dat de stemassistent zal verdwijnen, maar haar rol wordt wel ietwat beperkt. Daarnaast kan Microsoft de zoekbalk van Windows 10 nu verbeteren, zonder rekening te hoeven houden met de persoonlijke assistent. Dat is ook een veelgevraagde verbetering vanuit gebruikers, al zal het in het begin mogelijk wel even wennen zijn dat je straks op twee verschillende plekken zoekopdrachten kunt uitvoeren.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.