Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft vecht tegen nepnieuws met extensie voor mobiele browser Edge

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2019, 12:27 CategorieApplicaties

Microsoft heeft een extensie voor de mobiele versie van Edge uitgebracht die gebruikers kan wijzen op sites (vol) met nepnieuws. Deze extensie was al beschikbaar voor de Windows-versie van de browser, maar werkt nu dus ook op Android en iOS.

Microsoft Edge kan wijzen op nepnieuws

Microsoft is begonnen met het waarschuwen van gebruikers van de mobiele Edge-browser, voor onbetrouwbare websites waar vaak of soms nepnieuws op te vinden is. Het bedrijf werkt daarvoor samen met NewsGuard. Mochten Android- en iOS-gebruikers de dienst willen gebruiken, dan moeten ze de optionele functie nog wel zelf activeren. NewsGuard is een dienst die nieuwswebsites kan beoordelen op basis van een aantal criteria, om te bepalen of er herhaaldelijk onwaarheden worden gepubliceerd door de redactie.

De extensie was al beschikbaar voor de Windows 10-versie van de Edge-browser, maar kan nu dus ook worden gebruikt door mensen op Android en iOS. Mogelijk wil Microsoft van de optionele functie een prominent onderdeel maken. Met de extensie actief, zo schrijft The Guardian, laat Edge weten dat bijvoorbeeld de website van de Daily Mail, genaamd Mail Online, er vaak niet in slaagt te voldoen aan basale standaarden op het gebied van accuraatheid en verantwoordelijkheid. Zo kunnen lezers betere keuzes maken online.

  • Microsoft Edge
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.