Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mobiele game van Westworld wordt stopgezet na schikking rechtszaak

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2019, 9:43 CategorieGaming

De mobiele game van de hitserie Westworld is een maand na release uit Google Play en de App Store gehaald. Mocht je één van de spelers zijn die de game nu al spelen, dan kun je dat doen tot medio maart. De game blijft tot die tijd actief, maar zal daarna helemaal verdwijnen.

Westworld uit digitale winkels gehaald

De officiële Westworld-videogame is uit de App Store en Google Play gehaald, een maand nadat het spel werd gelanceerd, omdat de kern van de game te veel lijkt op Fallout Shelter van speluitgever Bethesda. Spelers zien wanneer ze de game opstarten nu een groot bericht in beeld staan met de melding dat ze door kunnen spelen tot en met 16 maart 2019, maar dat daarna de app volledig wordt stopgezet. Mocht je dus al hebben geïnvesteerd in in-game currency, dan moet je ervoor zorgen dat die munten op zijn voor 16 maart aanstaande.

Het bericht in kwestie kun je hierboven lezen. Bethesda Softworks, de uitgever van Fallout Shelter, heeft in juni 2018 een rechtszaak aangespannen tegen de ontwikkelaar en uitgever van de Westworld-game, respectievelijk Behaviour Interactive en Warner Bros. Interactive. Volgens Bethesda zouden de makers Fallout Shelter hebben gekloond, een idee dat wordt onderbouwd met het feit dat Behaviour Interactive ook aan die titel heeft gewerkt. De bedrijven hebben in december besloten een deal met elkaar te sluiten; dit is daar het resultaat van.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.