Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuw ontwerp voor Gmail-app wordt nu uitgerold

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2019, 9:50 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat de Gmail-app op Android en iOS wordt voorzien van het material design; het nieuwe ontwerp wordt nu uitgerold. Het uitrollen gebeurt echter in fases, waardoor het dus nog even kan duren voordat iedereen de update heeft ontvangen.

Material design voor Gmail-app

Wanneer je Gmail op je Android- of iOS-apparaat gebruikt dan kun je nu elk moment een update ontvangen die het design aanpast, op basis van het material design van Google. Je herkent de update aan het gebruik van wit in de app; zo is de balk bovenaan niet meer rood, bijvoorbeeld. Daarnaast is het lettertype aangepast naar Google Sans en moet je de zoekbalk gebruiken voor het wisselen van accounts en het oproepen van het menu. De floating action button blijft aan de rechterkant van de applicatie staan en is nu ook wit.

Het nieuwe design voor Gmail neemt ook enkele nieuwe functies mee. Zo zijn er verschillende spacingopties voor je inbox: normaal, comfortabel of compact. Met de normale weergave krijg je ook nog steeds meteen toegang tot bijlagen. De comfortabele weergave lijkt nog het meest op hoe de app nu is, terwijl de compacte optie ervoor zorgt dat alles heel erg op elkaar staat. Helaas heeft Google geen elementen van Inbox overgenomen en worden mails nog steeds anders gegroepeerd. Bovendien wordt Google Tasks ook niet gecombineerd.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.