Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Windows 10-update gaat anders om met je opslagcapaciteit

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2019, 0:38 CategorieMicrosoft

De nieuwe feature update van Windows 10, ook wel bekend als 19H1, komt met rasse schreden dichterbij. Al in april moeten we de update op onze laptops kunnen verwachten. Daar dat moment snel dichterbij komt, is er ook steeds meer duidelijk over de functionaliteit. Vandaag bijvoorbeeld rond de manier waarop het systeem met opslag omgaat.

Windows 10 updatebeleid

De nieuwe Windows 10-update brengt allereerst de optie met zich mee om updates gedurende een week te pauzeren. Daarnaast gaat Microsoft volgens de nieuwste Windows Blog voortaan ongeveer zeven gigabyte van je opslaggeheugen reserveren voor toekomstige updates. Op die manier moeten updates behoorlijk soepel op je apparaat verschijnen en zouden gebruikers niet tegen kritische opslagproblemen aanlopen. Het is mogelijk om – als je je apparaat opnieuw installeert – weer toegang te krijgen tot deze gereserveerde ruimte.

Vooral voor apparaten die gebruik maken van de Windows 10 S modus en Windows-tablets is dit goed nieuws. Die apparaten hebben gewoonlijk een vrij kleine eMMC-drive die vrij snel volloopt. Met deze update is het straks mogelijk om gewoon je harde schijf vol te gooien met data, zonder je zorgen te hoeven maken over updates.

Omdat Microsoft ook wel begrijpt dat niet iedereen het leuk vindt om zeven gigabyte aan geheugen te zien verdwijnen, is het voor gebruikers mogelijk om de hoeveelheid gereserveerde opslagcapaciteit aan te passen. Helemaal vrijgemaakt kan de gereserveerde ruimte echter weer niet. Microsoft kan verder ook zelf de hoeveelheid geheugen die het reserveert aanpassen.

Vanaf de volgende grote update zal Windows alle tijdelijke bestanden, die door apps en processen aangemaakt worden, opslaan in de reserve. Als er dan een nieuwe update komt, worden die bestanden simpelweg verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwe update.

  • Delen:
Microsoft Surface Go
Windows 10
Microsoft Surface Book 2
Windows 10
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.