Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo meldt zich aan bij het Wireless Power Consortium

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2019, 10:19 CategorieAndroid

Het Chinese merk Oppo heeft zich aangemeld bij het Wireless Power Consortium, waardoor toekomstige modellen mogelijk draadloos oplaadbaar zijn. Dat kan dus mogelijk ook gelden voor de dochterondernemingen van de fabrikant, zoals OnePlus.

Oppo aangemeld bij Wireless Power Consortium

Het Wireless Power Consortium is een organisatie waar bedrijven zich voor kunnen aanmelden, dat het gebruik en de ontwikkeling van de draadloze oplaadstandaard Qi willen stimuleren. Zo hebben onder meer Apple, Samsung, Huawei, ZTE, Panasonic en Sony zich al aangemeld. En nu is ook Oppo onderdeel van deze organisatie, waardoor het dus goed mogelijk is dat toekomstige modellen van het bedrijf, waar ook de smartphones van het populaire Chinese merk OnePlus onder vallen, worden voorzien van draadloos opladen. Er is nog niets bevestigd.

Hoewel Oppo nu te vinden is op de lijst met bedrijven die zich hebben aangemeld, is het niet precies duidelijk wanneer dit gebeurd is. Voordat bedrijven echter Qi kunnen ondersteunen, moeten ze zijn aangemeld bij het Wireless Power Consortium. Momenteel zijn er nog geen toestellen van deze fabrikant die Qi ondersteunen. Aangezien OnePlus vaker aspecten leent van het moederbedrijf, is het dus ook goed mogelijk dat toekomstige smartphones van die fabrikant worden voorzien van de draadloze oplaadstandaard Qi.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.