Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Patent van LG laat opvouwbare smartphone zien met uniek design

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2019, 21:46 CategorieAndroid

Veel fabrikanten werken aan een opvouwbare smartphone. Samsung heeft de Galaxy F, terwijl we gisteren nog een video zagen van een opvouwbare smartphone van Xiaomi. Ook onder andere Huawei en Oppo werken aan een dergelijk toestel. Alle fabrikanten hebben een andere kijk op het concept van een opvouwbare smartphone. Dit keer zien we een uniek design van LG, dat een patent heeft aangevraagd voor een toestel waar het display in opgevouwen stand zich juist aan de buitenkant bevindt.

LG Electronics heeft het patent ingediend bij de WIPO (World Intellectual Property Office en de USPTO (United States Patent and Trademark Office). Dit patent werd op 27 december gepubliceerd. LetsGoDigital heeft de afbeeldingen in handen gekregen van de opvouwbare smartphone van LG.

Welk design gaat het uiteindelijk worden?

Het toestel op het aangevraagde patent heeft een groot flexibel display. In uitgevouwen stand heb je een tablet, maar in opgevouwen stand zit het display juist aan de buitenkant. Het scherm vouwt zich via de rechterkant om het toestel heen. Ook bij dit toestel zal de software zich automatisch aanpassen aan de gebruikte stand. Dit is overigens niet het enige patent wat LG heeft aangevraagd. Eerder hebben we al bericht over een toestel van LG met een clamshell design. Ook in 2017 dook al een aangevraagd patent van het bedrijf op. LG Electronics heeft ook al diverse handelsmerken geregistreerd met de namen Flex, Foldi en Duplex. Wat uiteindelijk het winnende ontwerp gaat worden en welke naam dat toestel gaat krijgen is nog niet bekend. Dat ook LG serieus werk aan het maken is van een opvouwbaar toestel mag in ieder geval duidelijk zijn. Tijdens de CES in Las Vegas, dat komende week plaats zal vinden, zal het bedrijf waarschijnlijk nog geen opvouwbare smartphone gaan tonen. Of andere fabrikanten wel een opvouwbare smartphone gaat laten zien is nog niet bekend. We laten ons graag verrassen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.