Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Toekomstige iPhones krijgen een usb-c-aansluiting’

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2019, 15:05 CategorieiPhone

Zoals het er nu naar uitziet krijgen toekomstige iPhones een usb-c-aansluiting, melden bronnen uit de bevoorradingsketen. Dat zou dus betekenen dat Apple wil afstappen van de Lightning-poort die nu nog onder elke iPhone zit.

iPhones met usb-c – gerucht

Apple zou naar verluidt voornemens zijn de Lightning-poort uit te faseren, zodat toekomstige iPhones kunnen worden voorzien van een usb-c-aansluiting, meldt de Japanse Apple-blog Mac Otakara. De blog baseert zich op bronnen vanuit de bevoorradingsketen van Apple. Ingenieurs binnen Apple schijnen zelfs al bezig te zijn met een referentiemodel, maar zoals het er nu naar uitziet zal dit voorwerk niet op tijd af zijn voor de iPhone-modellen die dit jaar moeten gaan verschijnen (waarschijnlijk worden die in september onthuld).

Het lijkt er dus op dat de iPhones pas vanaf 2020 worden voorzien van de usb-c-poort. Mocht Apple inderdaad voor de iPhone-smartphones overstappen op usb-c, dan is dat geen grote verrassing. De onlangs geïntroduceerde iPad Pro-modellen zijn immers ook voorzien van usb-c, dus Apple heeft de basis voor het werk al liggen. Bovendien is het zo dat veel analisten verwachten dat Apple dit gaat doen, maar er heerst nog wel wat onduidelijkheid over de releasedatum van deze iPhones. Er wordt ook nog gesproken over de 2019-iteraties.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.