Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vivo Apex 2019 heeft 5g, 12 GB werkgeheugen en grote vingerafdrukscanner

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2019, 12:32 CategorieAndroid

Vivo heeft de Vivo Apex 2019 gepresenteerd, de opvolger van de conceptsmartphone die het bedrijf vorig jaar heeft aangekondigd. Dit apparaat beschikt over 5g, een groot gebied voor de vingerafdrukscanner en maar liefst 12 GB aan werkgeheugen.

Dit is de Vivo Apex 2019

De Vivo Apex 2019 is aangekondigd, als opvolger van de conceptsmartphone die het Chinese merk vorig jaar introduceerde. De nieuwe Apex zal waarschijnlijk nooit in z’n huidige vorm worden uitgebracht, maar het zou wel zomaar kunnen dat we enkele features in andere smartphones gaan tegenkomen. Vivo neemt de smartphone ook mee naar Mobile World Congress 2019, dus we gaan er in de nabije toekomst ongetwijfeld meer over horen. De Apex 2019 is om verschillende redenen een interessant smartphone.

Zo heeft de Vivo Apex 2019 een groot screen-to-body-ratio en dunnen schermranden. Het lijkt erop alsof er geen knoppen of poorten aanwezig zijn (net als op de Meizu Zero), waardoor er een glazen en geboden unibody design mogelijk is. Er is geen hoofdtelefoonaansluiting en ook geen usb-c-poort; opladen gebeurt via een aansluiting aan de achterkant die ook kan worden gebruikt voor het overzetten van bestanden. Momenteel heeft Vivo nog geen smartphone met conventioneel draadloos opladen gepresenteerd.

Wel is de Vivo Apex 2019 de eerste Vivo-smartphone met een 5g-chip aan boord, namelijk de Qualcomm X50. Het bedrijf maakt gebruik van een nieuwe stapelmethoden zodat er twintig procent meer ruimte is op het moederbord voor 5g-componenten, zonder dat dit effect heeft op het design van de telefoon. Verder beschikt de Apex 2019 over een nieuwe Qualcomm Snapdragon 855-processor, 256 GB aan interne opslagruimte en 12 GB aan werkgeheugen. Dit valt een beetje in de categorie van ‘waarom ook niet?’.

Aan de achterkant zit een dubbel camerasysteem, maar Vivo heeft daar geen details over naar buiten gebracht. Dat is ook waarschijnlijk niet nodig voor een apparaat dat niet in deze vorm wordt uitgebracht. Er is echter geen selfiecamera aanwezig — wat opmerkelijk is, aangezien er ook geen pop-up-camera of tweede scherm is die de functionaliteit kan opvangen. De in-display vingerafdrukscanner neemt een groot deel in van het scherm, zodat het weinig uitmaakt waar je precies drukt (net zoals bij het concept dat Xiaomi liet zien).

Verder is duidelijk dat Vivo ook dit scherm gebruikt als middel om geluid te laten horen. Zo zijn er dus ook geen openingen nodig voor een speaker. Wel zit er een kleine opening aan de onderkant van de telefoon, waar de microfoon zit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.