Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vroege versie Android Q gelekt met donkere modus voor het systeem (update)

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2019, 13:52 CategorieAndroid

Er is een vroege versie van Android Q gelekt, waardoor we nu al dingen te weten zijn gekomen over het aankomende besturingssysteem. Zo wordt heel het systeem straks voorzien van een donkere modus en is er een groot aantal andere veranderingen.

Android Q: dit is wat we tot nu toe weten

De website XDA Developers heeft een vroege versie van Android Q in handen gekregen. De redactie heeft de versie op een Google Pixel 3 XL draaiende gekregen en daardoor enkele screenshots kunnen maken. Ook beschikt de softwareversie al over de beveiligingsupdate van februari 2019. De grootste nieuwe functie die tot nu toe is ontdekt, is de donkere modus voor heel het systeem. Alle onderdelen van het os kunnen dan in een zwarte kleur worden weergeven, niet alleen een gedeelte. Er is zelfs een automatische wisseloptie.

Verder is het zo dat enkele apps nu ook een donkergrijze achterkant kunnen weergeven, zoals Instellingen. Daarnaast is er een optie voor ontwikkelaars die een donker thema kan forceren bij apps die daar niet over beschikken, zodat witte achtergronden alsnog donkergrijs worden. Android Q zal zich ook gaan concentreren op het verbeteren van de opties met betrekking tot privacy. Zo kun je apps instellen dat ze alleen toegang krijgen tot je locatie op het moment dat ze die info nodig hebben (en dus niet eigenlijk heel de tijd).

Het scherm met applicatieinformatie is ook onder handen genomen en heeft nu elementen van het Material Theme. Zo is er een nieuwe rij met knoppen voor het verwijderen, stoppen en openen van de app in kwestie. Verder kan dit scherm laten zien hoe vaak er een notificatie verstuurd is en zijn de functies van digitale gezondheid beter geïntegreerd. Kleine veranderingen zijn verder het verplaatsen van het batterij-icoon naar rechts op het ambient display en de tijd die je kunt instellen voor het lezen van binnenkomende notificaties.

De screenshots kun je bekijken op de site van XDA Developers.

Update 11:52: video toegevoegd

In de onderstaande video krijg je alle veranderingen nog eens te zien.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.