Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘WhatsApp werkt aan beveiligingsoptie met vingerafdruk’

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2019, 15:33 CategorieApplicaties

Zoals het er nu naar uitziet werkt WhatsApp aan ondersteuning voor vingerafdrukscanners binnen de Android-applicatie van de populaire chatdienst. Dat betekent dat we mogelijk in de nabije toekomst de app kunnen beveiligen met een vingerafdruk.

WhatsApp beveiligen met vingerafdruk – gerucht

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt WhatsApp momenteel aan ondersteuning voor vingerafdrukscanners, zodat chats zijn te beveiligen met dezelfde vingerafdruk die al geregistreerd staat op je Android-apparaat, schrijft WABetaInfo. Dat blijkt uit de nieuwe bèta versie van de app, die nu via Google Play te downloaden, installeren en te gebruiken is. De nieuwe functie kunnen vinden binnen de instellingen van de chatapplicatie, onder het kopje Privacy (daar waar je ook je online status kunt maskeren, bijvoorbeeld).

Wanneer de functie wordt ingesteld, dan dient de gebruiker iedere keer zijn vingerafdruk te scanner wanneer de app wordt geopend (vergelijkbaar met hoe bankapplicaties dat nu ook al doen). De complete app zal dus achter een extra beschermmuur zitten. Mocht je vingerafdruk niet worden herkend (omdat de sensor vies is of je natte vinger niet goed werkt met een in-display vingerafdrukscanner), dan kun je ook de credentials van je apparaat gebruiken om in te loggen. Wanneer WhatsApp de functie officieel uitrolt, is niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.