Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Whatsapp wil ‘nepnieuws’ bestrijden met beperken doorstuurfunctie

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2019, 12:09 CategorieApplicaties

De populaire berichtendienst Whatsapp wil ‘nepnieuws’ gaan bestrijden door een beperking in te voeren voor de doorstuurfunctie. Voortaan kun je nog maar naar vijf mensen een bericht doorsturen.

Dit nieuws kwam naar buiten tijdens een evenement in Jakarta, Indonesië. Victoria Grand, vice-president voor het beleid en communicatie bij Whatsapp, is hierbij aanwezig. Vandaag zei ze hierover het volgende:

“We’re imposing a limit of five messages all over the world as of today.”

Tot voorheen was het mogelijk om een bericht door te sturen naar twintig personen of groepen. Per direct is het wereldwijd mogelijk om een bericht slechts naar vijf personen door te sturen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Reuters. Hoe het zit met berichten doorsturen naar groepen is op dit moment niet bekend.

Whatsapp wil nepnieuws bestrijden

Dit nieuwe beleid is ingevoerd om ‘nepnieuws’ te bestrijden. Aanleiding hiervoor is een gebeurtenis in India, waar een verkeerd bericht er in de maand juli tot leidde dat verschillende mensen werden vermoord. Dit bericht met foutieve informatie werd toen volop via de berichtendienst doorgestuurd. In eerste instantie werd de doorstuurfunctie alleen in India beperkt, maar vandaag werd bekend dat het nieuwe beleid nu wereldwijd wordt doorgevoerd.

Eerder deze maand werd bekend dat het bedrijf werkt aan ondersteuning voor vingerafdrukscanners binnen de Android-applicatie. Hiermee zou je de app moeten kunnen beveiligen met je vingerafdruk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.