Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Redmi Note 7 met 48-megapixelcamera gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2019, 10:01 CategorieAndroid

Xiaomi heeft officieel de Xiaomi Redmi Note 7 uit de doeken gedaan. Dit is een Android-telefoon met een 48-megapixelcamera. Daarnaast heeft het apparaat een betaalbaar prijskaartje van 150 dollar, wat omgerekend ongeveer 130 exclusief belastingen is.

Dit is de Xiaomi Redmi Note 7

Eind vorig jaar bracht Xiaomi een teaser uit voor een smartphone met een 48-megapixelcamera. Die telefoon is nu onthuld en het blijkt de Xiaomi Redmi Note 7 te zijn, een nieuw instapmodel van het Chinese bedrijf. Qua design lijkt het apparaat flink op de Mi Play, met aan de bovenkant van het scherm een circulaire notch, een vingerafdrukscanner op de achterkant en een dubbele camera aan de achterkant. Eén van die twee camera’s beschikt over 48 megapixel; de tweede variant moet het doen met slechts vijf megapixel.

De Xiaomi Redmi Note 7 heeft een scherm van 6,3-inch, een schermverhouding van 19.5:9 en een schermresolutie van 1080p. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 660-processor evenals een accu met een vermogen van 4.000 mAh. Elders treffen we een koptelefoonaansluiting en usb-c-aansluiting aan en mag je rekenen op een dertien megapixelfrontcamera. De telefoon zal ook de eerste zijn die het merk ‘Redmi by Xiaomi’ zal gaan dragen. Redmi wordt voortaan namelijk een onafhankelijk merk van Xiaomi.

Uiteraard zal de Xiaomi Redmi Note 7 in verschillende configuraties te koop zijn en dus ook verschillende prijzen hebben. Het goedkoopste model kost 999 yuan (127 euro) en beschikt over 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte. De combinatie 6 GB / 64 GB kost 1.399 yuan (178 euro). De Europese prijzen zijn omgerekend en exclusief belastingen. De telefoon zal eerst te koop zijn in China en zal daarna zijn weg maken naar India. Over een wereldwijde release is op moment van schrijven nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.