Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube Stories verschijnen in de Home-tab van de Android-app

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2019, 9:21 CategorieApplicaties

YouTube heeft het mogelijk gemaakt dat de YouTube Stories nu ook binnen de Home-tab van de Android-applicatie verschijnen. Je krijgt verhalen te zien van kanalen die je volgt, maar ook van kanalen die je niet volgt. Soms verdwijnen de Stories ook tijdelijk uit beeld.

YouTube Stories op Home-tab

Vorig jaar introduceerde YouTube het YouTube Stories-formaat voor meerdere kanalen, waardoor meer creators ermee aan de slag konden gaan. Nu is het zo dat die verhalen binnen de Home-tab van de Android-applicatie worden weergeven. Je komt dan verhalen tegen van kanalen die je volgt, maar ook van kanalen die je niet volgt (maar waarschijnlijk wel bij je interesses passen). Soms verschijnen de verhalen ook niet in beeld en dan is het voor gebruikers niet mogelijk dat onderdeel handmatig terug te halen op de Home-tab.

Sommige gebruikers kunnen het misschien vervelend vinden dat ze verhalen te zien krijgen van kanalen die ze niet volgen, maar eigenlijk past het bij de Home-tab van de app — daar verschijnen immers vaker video’s van kanalen die je niet volgt. Door op de YouTube Stories te tappen, open je de video in een volledig scherm. Rechts bovenin verschijnt er ook een menu waarmee je je aanbevelingen kunt beheren. Vooralsnog lijkt het hier om een a/b-test te gaan, dus kan het zijn dat je (voorlopig) de verhalen nog niet tegenkomt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.