Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube test aanbevelingen voor videodownloads in enkele landen

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2019, 9:30 CategorieApplicaties

YouTube test momenteel in enkele landen de optie ‘aanbevelingen voor videodownloads’: een lijst met video’s die je zou kunnen downloaden. Met name in landen waar internet niet zo breed beschikbaar is kan dat een handige functie zijn, waardoor je toch je favoriete video’s onderweg kunt checken.

Aanbevelingen voor YouTube-videodownloads

Het is nu vijf jaar geleden dat YouTube de mogelijkheid introduceerde voor het downloaden van video’s. In sommige landen heb je hier Premium voor nodig en in andere landen niet. Nu is de videostreamingdienst een nieuwe functie aan het testen binnen de app. Een gebruiker uit Maleisië meldt tegenover Android Police dat hij een nieuwe pagina tegenkwam toen hij zijn applicatie opende op z’n smartphone: een pagina waar de dienst video’s aanbeveelt om te downloaden, zodat je ze onderweg kunt bekijken.

Aangezien andere videostreamingdiensten, die ook een downloadfunctie aanbieden, een soortgelijke functie aanbieden, is het niet vreemd dat YouTube dit uiteindelijk ook gaat doen. Zie dit als een extra aanbevelingenpagina, aanbevelingen die je ook zou kunnen tegenkomen op de Home-tab. Vooralsnog lijkt het hier om een test te gaan die in enkele landen wordt gehouden, welke landen precies allemaal is niet bekend. Ook weten we nog niet op het platform van plan is deze optie toe te voegen aan de internationale app.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.