Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yubico komt met fysieke Lightning-beveiligingssleutel voor iPhones

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2019, 11:00 CategorieiPhone

Het bedrijf Yubico maakt de Yubikey. Dit is een fysieke beveiligingssleutel voor tweestapsverificatie om op een veilige manier toegang te krijgen tot bijvoorbeeld netwerken, diensten en applicaties. Het bedrijf komt met een nieuwe versie van de beveiligingssleutel, ditmaal voor Lightning-poorten voor iPhones en iPads. Het apparaat ondersteunt ook usb-c.

Het inloggen met een fysieke beveiligingssleutel is veiliger dan gewoon met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt tenslotte ook de fysieke beveiligingssleutel nodig voor de twee factor authenticatie (2FA). Wanneer iemand anders je gebruikersnaam en wachtwoord in handen heeft, dan kan deze hier uiteindelijk nog niets mee, want de fysieke beveiligingssleutel is (als het goed is) nog gewoon in jouw handen. De sleutel werkt niet alleen voor tweestapsverificatie, maar kan ook gebruikt worden als vervanger voor je wachtwoord. De fysieke beveiligingssleutels kunnen gebruikt worden door consumenten, maar ook door professionals in een zakelijke omgeving.

Later dit jaar op de markt

Voor Android kan bijvoorbeeld ook nfc gebruikt worden voor 2FA, maar door de restricties van iOS op het gebied van nfc werd tot nu toe voornamelijk bluetooth gebruikt, met mogelijke beveiligingsrisico’s van dien. Met de nieuwe Yubikey voor Lightning-poorten hoeft dat niet meer. Het bedrijf heeft toestemming gekregen van Apple door het MFI-programma. Onder andere Google, Microsoft en Facebook ondersteunen fysieke beveiligingssleutels met usb en bluetooth. Yubico heeft de code al uitgebracht voor bedrijven om Lightning te integreren voor applicaties en diensten. Het plan is dat de beveiligingssleutel voor Lightning later dit jaar op de markt gebracht wordt.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.