Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel onthult drie smartphones tijdens MWC 2019

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2019, 17:36 CategorieAndroid

De Franse fabrikant Alcatel kondigt tijdens MWC 2019 drie nieuwe smartphones aan, namelijk de 3, 3L en de 1S. De verschillende toestellen worden allemaal uitgerust met grote schermen die zijn geproduceerd door TCL.

Dit is de Alcatel 3 (2019)

Tijdens Mobile World Congress 2019 heeft Alcatel drie nieuwe smartphones aangekondigd. De eerste is de Alcatel 3. Dit is een smartphone met een groot scherm van 5,9-inch, 19,5:9-schermverhouding en een hd+-resolutie. Bovenaan het scherm zit een inkeping in de vorm van een waterdruppel. Onder de motorkap zit een octacore-processor van Qualcomm, samen met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Verder is er ruimte voor een micro-sd-kaart en is er nog een accu met een vermogen van 3.500 mAh.

Aan de achterkant van het toestel zit een dubbele camera van vijf en dertien megapixel, terwijl in de notch een frontcamera zit van acht megapixel. De dubbele camera’s maken portretopnamen en geven je de mogelijkheid om achteraf de focus te verleggen. Ook is er AI Imaging Scènedetectie, die in real-time op intelligente wijze tot 21 verschillende scenario’s identificeert. De tweede camera wordt ondersteund door Google Lens, waardoor je meer informatie kunt opzoeken over hetgeen je aan het fotograferen bent.

Daarnaast komt de Alcatel 3 met Face Key, die veiligheid en directe toegang tot de telefoon biedt door een scan van het gezicht. Ook kunnen gebruikers emoji op basis van augmented reality maken, die direct met vrienden en familie deelbaar zijn. Een vingerafdruksensor op de achterkant biedt extra beveiliging en lanceert de app die jij wilt door één vingeraanraking. De nieuwe smartphone is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal voor 159 euro (3/32 GB) of 189 euro (4/64 GB) en zal verkrijgbaar zijn in zwart en blauw.

Alcatel 3L is net even anders

De Alcatel 3L is net even anders dan de reguliere 3-variant. Ook dit apparaat is voorzien van een 5,9″-scherm met een hd+-resolutie. Het 2,5d geslepen glas aan de voorkant en het spectrum gravure maken deze smartphone net even anders; verder is er nog wel een inkeping zichtbaar. Onder de motorkap zit wederom een Qualcomm Snapdragon-processor (octacore), evenals een accu met een vermogen van 3.500 mAh. In tegenstelling tot de gewone versie beschikt de 3L bijvoorbeeld niet over een vingerafdrukscanner.

De 3L wordt geleverd met precies dezelfde camera’s, evenals scènedetectie op basis van kunstmatige intelligentie, het bokeh-effect en refocusmogelijkheden. Bovendien komt de Alcatel 3L met Android 8.1 Oreo (en later Android 9.0 Pie). Google Lens is ook opgenomen in de camerasoftware waardoor gebruikers straks producten online kunnen vinden, tekst kopiëren en plakken, informatie over bezienswaardigheden opvragen, filmposters opzoeken, populaire planten en dieren in het echt identificeren en nog veel meer.

Goedkopere Alcatel 1S

De toegankelijk geprijsde Alcatel 1S is voorzien van Android 9.0 Pie, een octacore-processor, 3 GB aan werkgeheugen, 32 GB geheugenopslag met micro SD-uitbreiding en een 3.060 mAh-batterij. Ook is er een 5.5-inch 18:9 hd+-display. De 1S is uitgerust met een dubbele camera (dertien en twee megapixel) met realtime bokeh- en AI-effecten. De ingebouwde vingerafdruksensor aan de achterkant en Face Key gezichtsherkenning bieden bescherming. De Alcatel 1S is verkrijgbaar in het tweede kwartaal vanaf 109 euro, in zwart en blauw.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.