Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple breidt mogelijkheden met kortingen binnen de App Store flink uit

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2019, 10:50 CategorieiPad

Binnenkort biedt Apple ontwikkelaars van apps voor de iOS en Mac App Store de mogelijkheid om wanneer ze maar willen kortingen aan te bieden. Dat melden zowel MacRumors als TechCrunch vandaag op basis van bericht van Apple.

Kortingen in App Store

Momenteel is het voor ontwikkelaars die een abonnement aanbieden in de App Store van Apple enkel mogelijk om bij wijze van introductie korting te geven. Zodra die korting verloopt, betaalt een gebruiker het normale tarief. Ontwikkelaars konden daar geen verandering in brengen om bijvoorbeeld vertrokken abonnees terug te lokken met nieuwe kortingen. Dan moesten ze meteen voor iedereen de abonnementskosten verlagen.

Met de komst van iOS 12.2 lijkt er verandering in te komen. Ontwikkelaars kunnen straks wanneer ze maar willen korting geven op hun abonnementen. Dat geldt zowel voor huidige abonnees, als mensen die ooit klant waren geweest. Ontwikkelaars kunnen daarbij kiezen tussen tien verschillende abonnementsprijzen. Het is dus mogelijk om bepaalde mensen die niet zo makkelijk terug aan boord stappen een extra scherp tarief te bieden.

Het zal vermoedelijk voor een interessante ontwikkeling gaan zorgen, waarbij ontwikkelaars meer gaan stunten met kortingen. Er is voor elke gebruiker wel iets te bieden waarmee deze misschien langer een abonnement houdt, of weer opnieuw een abonnement aanschaft. Dat is niet alleen voor ontwikkelaars goed, maar ook voor Apple, dat een flink deel van de omzet voor zichzelf houdt.

  • Delen:
iPhone XR
Apple iPhone XR
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.