Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple overweegt combinatie apps iPhones, iPads en MacBooks’

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2019, 17:10 CategorieApplicaties

Persbureau Bloomberg schrijft dat Apple er druk aan werkt om apps uit de iOS en macOS App Stores te combineren. De iPhone-maker breidt daarvoor Project Marzipan uit, een initiatief dat ontwikkelaars ertoe in staat stelt om één app te bouwen voor zowel iPhones, iPads als MacBooks. De iPhone-maker zou de eerste informatie over het project onthullen tijdens de Worldwide Developers Conference in juni.

Combineren Apple-apps

De eerste keer dat we hoorden over Marzipan was in de loop van 2017. Toen was de strekking van de berichten ongeveer hetzelfde als nu. Apple is van plan om het leven van ontwikkelaars makkelijker te maken. Dat houdt vooral in dat zij niet langer losse apps voor alle apparaten hoeven te bouwen, maar slechts één keer het werk hoeven te verrichten.

Opvallend aan het bericht van Bloomberg is ook het tijdspad dat het bedrijf van plan is om te volgen. De iPhone-maker zou dit jaar al een ontwikkelkit willen uitbrengen die ontwikkelaars iPad-apps geschikt laat maken voor Macs. Dan moeten ontwikkelaars wel nog twee losse apps maken voor de iOS en Mac App Store, maar slechts eenmaal de code te hoeven schrijven. Volgend jaar moet dan een soortgelijke kit beschikbaar zijn voor iPhone-apps.

In 2021 één Apple-app

Tegen 2021 zou het programma rond moeten zijn en hoeven ontwikkelaars nog maar één app te bouwen voor alle Apple-apparaten. Natuurlijk veranderen de plannen van Apple continu en kan het volgens de bronnen van Bloomberg zo zijn dat deze ook in dit geval nog veranderen. Het bedrijf heeft het vooral moeilijk met het geschikt maken van iPhone-apps voor MacBooks, wat komt door het grote verschil in scherm tussen die apparaten.

Ontwikkelaars hebben nog altijd geen voorproefje van Marzipan gekregen. Apple heeft er wel al experimenten mee uitgevoerd. Bij de release van macOS Mojave bracht het enkele traditionele iOS-apps naar de Macs. Mogelijk volgen meer van dit soort aankondigingen tijdens de WWDC in juni.

  • Delen:
iPhone XR
Apple iPhone XR
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS
iPad Pro
Apple iPad Pro 12.9-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.