Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verwijdert Volg me niet-functie uit Safari-browser

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2019, 10:36 CategorieApplicaties

Apple heeft laten weten dat de Volg me niet-functie uit de Safari-browser zal verdwijnen. Er komt een ander middel voor in de plaats. Uit onderzoek blijkt dat de functie helemaal niet zo effectief was, omdat het websites de optie geeft je niet te volgen — het is dus niet verplicht.

Volg me niet-functie uit Safari-browser

Apple heeft bekendgemaakt dat de Volg me niet-functie van de Safari-browser zal verdwijnen. In een blogpost van de privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo wordt beschreven hoe Apple er niet in geslaagd met de functie gebruikers te beschermen van tracking. De functie zendt namelijk een optioneel signaal uit naar websites (en de achterliggende netwerken), waaruit op te maken valt dat gebruikers niet gevolgd willen worden. Omdat dit signaal optioneel is, zijn websites dus nooit verplicht geweest er iets mee te doen.

Dat betekent dus dat je nog steeds gevolgd kunt worden, ook al geef je aan dat je dit niet wil hebben. Veel websites hebben het optionele signaal dan ook genegeerd. Heb je nu al de publieke bèta van iOS 12.2 geïnstalleerd op je iPhone of iPad? Dan kom je de functie niet eens meer tegen in de Safari-browser. Ondertussen concentreert Apple zich op de volgende stap, genaamd Intelligent Tracking Prevention, waarmee wel kan worden voorkomen dat gebruikers worden gevolgd. Deze functie zit standaard in iOS 12 en hoger.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.