Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan Touch ID dat over heel het iPhone-scherm zit’

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2019, 9:19 CategorieiPhone

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Apple aan een iPhone-scherm waar Touch ID overal op te gebruiken is. Mogelijk betekent dit dat we de biometrische technologie gaan terugzien in de iPhone, die later dit jaar wordt gelanceerd.

Touch ID over heel het scherm

Met de komst van Face ID heeft Apple afscheid genomen van Touch ID. Veel iPhone-gebruikers vinden dat jammer, omdat het één het andere niet had hoeven uitsluiten. Er is nu een gerucht opgedoken waardoor de gedachte leeft dat Apple de touchscreentechnologie misschien terugbrengt en implementeert op de iPhone 11. Het bedrijf heeft namelijk een patent laten vastleggen voor een in-display vingerafdrukscanner die werkt op basis van geluid; zo hoeft de scanner niet in een aparte knop aan de voorkant te zitten.

Scannen op basis van geluid heeft enkele voordelen ten opzichte van de in-display vingerafdrukscanners die we nu tegenkomen in smartphones. Zo zijn de onderdelen van de technologie minder dik, waardoor de smartphone uiteindelijk ook minder dik is. Bovendien is het scherm zelf minder complex om te maken en kan de scanner snellere resultaten leveren (in theorie). Daarnaast claimt Apple in het patent dat er minder processorkracht nodig is, wat uiteindelijk ook dingen als de batterijduur ten goede zou kunnen komen.

Daarnaast zou het zomaar kunnen dat Touch ID daardoor zomaar overal op het iPhone-scherm zou kunnen worden gebruikt. Aangezien bedrijven natuurlijk vaker ideeën in de vorm van patenten laten vastleggen, is het niet zeker of deze technologie ook daadwerkelijk naar de iPhone 11 of later komt. Over die iPhone 11 gesproken: er zijn deze week ook renders opgedoken, die zijn gemaakt op basis van de beschikbare geruchten. De afbeeldingen in dit bericht kunnen ons dus een eerst glimp van het product laten zien.

  • Delen:
Google Pixel 3 XL krijgt nu al eerste uitpakvideo

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.