Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos toont op MWC 2019 een nieuwe lijn budgetsmartphones

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2019, 15:50 CategorieAndroid

Archos gaat tijdens de Mobile World Congress 2019 in Barcelona een nieuwe lijn budgettoestellen introduceren. Het gaat om drie toestellen in de nieuwe Oxygen-serie. De smartphones hebben de naam Archos Oxygen 57, 63 en 68 XL. Kenmerken zijn een octa-core processor, dubbele camera’s, 19:9-schermen en Android 9.0 Pie.

Archos wil met de nieuwe toestellen een juist evenwicht bieden tussen standaardfuncties, geeky snufjes en een betaalbare prijs. Volgens het bedrijf hebben de drie nieuwe toestellen elk één unieke eigenschap ten opzichte van elkaar. De Archos Oxygen 57 heeft een ultra-compacte behuizing, de Archos Oxygen 63 biedt relatief krachtige hardware tegen een goede prijs en de Archos Oxygen 68 XL biedt een zeer groot scherm van 6,8-inch.

Nieuwste versie van Android

Alle drie de toestellen draaien de nieuwste versie van Android, namelijk Android 9.0 Pie. De toestellen hebben hd+-beeldschermen, een dubbel camerasysteem, een selfiecamera van vijf megapixel en zijn voorzien van batterijen van 2.800 mAh tot 5.000 mAh. De 57 en de 63 hebben een waterdruppel-notch. Bij de 68XL lijkt de camera in de rechterbovenhoek te zitten. Verdere details en exacte specificaties over de toestellen ontbreken voorlopig nog, maar de toestellen hebben schermen van 5,7-inch, 6,3-inch en 6,8-inch.

De drie smartphones binnen de Oxygen-serie worden officieel geïntroduceerd tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. Deze beurs start op 25 februari. De toestellen zullen vanaf mei 2019 op de markt verschijnen. Prijzen zijn respectievelijk 99 euro, 129 euro en 149 euro. Voor mensen die niet al teveel geld uit willen geven aan een nieuwe smartphone lijkt Archos weer met een aantal goede opties te komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.