Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Camera-app Spectre voor iOS maakt foto’s met lange belichting

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2019, 18:12 CategorieApplicaties

Er is weer een interessante nieuwe camera-app uitgebracht voor iOS: Spectre. De app kost 2,29 euro en is vanaf nu te downloaden in de App Store. Spectre biedt een belangrijke functionaliteit, namelijk het maken van foto’s met een lange sluitertijd. Daardoor kan je behoorlijk mooie nachtfoto’s maken en spelen met belichting.

Spectre-app

Je kan op je iPhone al foto’s met een lange belichting maken. Maar om dat te doen moet je heel wat stappen zetten. Dat is dus een wat onhandig proces en een app als deze speelt daarop in. Spectre is erin gespecialiseerd om apps met lange belichting te maken. Dat maakt dat je foto’s met mooie lichtstrepen kan maken en beelden waar je langslopende mensen nauwelijks meer ziet.

De app, die overigens ontwikkeld is door de makers van Halide, draait om meer dan alleen een langere sluitertijd. De app maakt namelijk ook gebruik van kunstmatige intelligentie. Aan de hand daarvan kan het mooie foto’s maken. Zo kan je ervoor kiezen om een mensenmassa of langsrijdende auto’s geheel van een foto te verwijderen. De app weet ook automatisch wanneer je in de avond een foto maakt en kan daardoor als vanzelf de mooie lichtstrepen voor je regelen.

Om al dat moois mogelijk te maken, doet Spectre iets anders dan je zou verwachten. Er is niet gekozen voor ‘gewoon’ een langere sluitertijd. In plaats daarvan maakt de app “verspreid over een paar seconden honderden foto’s”. De app gebruikt ook machine learning om omgevingen te herkennen en kunstmatige intelligentie stabiliseert je camera. Zo hoef je geen statief te hebben om een mooie foto met sluitertijd van 9 seconden te maken.

De bedoeling van de makers is om de komende tijd andere functies toe te voegen aan Spectre.

  • Delen:
iPhone XR
Apple iPhone XR
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.