Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Energizer lanceert powerbank met scherm: telefoon met megabatterij

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2019, 14:01 CategorieAndroid

Het gerucht ging dat Energizer een reeks smartphones zou onthullen tijdens het MWC in Barcelona. Een daarvan zou een pop-up camera hebben en de ander een gigantische batterij. Dat is nu bewaarheid: Energizer heeft een powerbank onthuld met een scherm erop. Dat noemt men dan een smartphone. En ja, er zit inderdaad een pop-up camera in.

Telefoon van Energizer

Het apparaat is gigantisch. De Energizer Power Max P18K Pop biedt een batterij met capaciteit van 18.000 mAh, veel meer dan de maximaal 4.000 mAh waar smartphones tegenwoordig aan komen. Dat vertaalt zich meteen naar twee dingen: een flinke batterijduur (en stand-by tijd van tot wel 50 (!) dagen) en een flinke dikte. De telefoon is zo dik dat hij niet fatsoenlijk in een broekzak past en er eigenlijk vooral uitziet als een dikke powerbank met daar een scherm en camera op.

De powerbank met scherm van Energizer wordt draaiende gehouden door een MediaTek Helio P70-processor. Die heeft 6 gigabyte aan werkgeheugen om mee te rekenen. Voor de gebruiker is er 128 gigabyte aan opslagcapaciteit, dat eventueel uit te breiden valt met een microSD-kaart. Verder is er een 6,2-inch scherm op de powerbank geplakt, met 1080p-resolutie.

Wat de camera’s betreft zit het verder ook wel snor. Achterop deze Android Pie-smartphone tref je drie lenzen aan. Het gaat om een 12-, een 5- en een 2-megapixelsensor. Die laatste is een dieptesensor die foto’s mooier moet helpen maken. Ook naar de selfiecamera is gekeken: die beschikt ook over twee lenzen: 16- en 2-megapixels. Die camera zit overigens in de powerbank verwerkt en springt omhoog als je ‘m nodig hebt.

Opvallend genoeg zit er geen 3,5mm-ingang in de telefoon, waarmee er ook geen ruimte is voor een hoofdtelefooningang. Wel geinig is de mogelijkheid om andere apparaten op te laden met deze telefoon van Energizer. Hoe duur ‘ie wordt is overigens nog niet bekend en het is ook niet zeker of het apparaat zijn weg naar de Nederlandse markt zal vinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.