Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook wil verduidelijken hoe je informatie wordt gebruikt

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2019, 10:08 CategorieNieuws

Facebook zal vanaf eind februari meer informatie gaan geven over de manier waarop je data op de website wordt gebruikt door adverteerders. Die informatie kun je terugvinden door op de knop Waarom krijg ik dit te zien? te drukken.

Facebook gaat datagebruik verduidelijken

Facebook maakt het vanaf 28 februari duidelijker wat er precies met je data gebeurt op de website, door te laten zien wat adverteerders ermee doen. Je kunt dan via de knop Waarom krijg ik dit te zien? drukken om die info in beeld te krijgen. Als je er nu op drukt, dan krijg je te zien waarom je de advertentie in kwestie te zien krijgt, meestal omdat je binnen de doelgroep valt. Vanaf eind februari zal hier echter ook gaan staan wanneer je informatie was geüpload en wanneer het doorgegeven is aan de adverteerder in kwestie.

Je krijgt dus te zien wanneer een merk of diens partner jouw contactgegevens heeft geüpload naar Facebook en wanneer partners toegang hebben gekregen tot die geüploade informatie. Je ziet dus waar de advertentie vandaan komt en hoe die op jouw scherm terechtgekomen is. Het doel achter deze aanpassing is om mensen bewust te maken van wat er met hun data gebeurt; helaas kun je met deze extra tools niet zien hoe je data in eerste instantie is verkregen. Laten we hopen dat het sociale netwerk nog transparanter wordt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.