Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei belooft: er komen geen achterdeurtjes voor Chinese overheid

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2019, 10:10 CategorieAndroid

Er is de laatste tijd vrij wantrouwend gekeken naar een van de grootste smartphonefabrikanten van de wereld: Huawei. Het bedrijf zou volgens critici samenwerken met de Chinese overheid en bewust achterdeurtjes inbouwen in zijn technologie. Maar het bedrijf ontkende dat in het verleden al en benadrukt nu eens te meer dat die achterdeurtjes er niet komen.

Huawei ontkent

Persbureau Bloomberg was aanwezig tijdens een speech van Huawei-voorzitter Liang Hua. Daar vertelde de bestuursvoorzitter dat zijn bedrijf niet in zal gaan op verzoeken van de Chinese overheid als het aankomt op spionage. Eerder werd door criticasters gesteld dat dit nou eenmaal in de Chinese wet verankerd staat en dat Chinese bedrijven daarom weinig keuze hebben.

Maar Lua liet via een tolk weten dat zijn bedrijf “zulke verzoeken niet uit zou voeren”, omdat ze geen goede wettelijke basis hebben. Het bedrijf zou een onafhankelijke jurist hebben laten kijken naar de verplichtingen ten aanzien van de Chinese overheid. In de wet zou niets staan over het verplicht inbouwen van achterdeurtjes. Daar komt bij dat Lua benadrukt dat zijn bedrijf ook nooit zo’n verzoek ontvangen heeft van de Chinese overheid.

Onderdeel handelsoorlog

Er wordt flink getrokken aan Huawei, dat onderdeel is geworden van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Volgens de Verenigde Staten is het Chinese bedrijf niet geschikt om 5G-netwerken op te helpen zetten, juist vanwege bepaalde wetgeving. Om die reden voert het actief campagne bij bondgenoten om voor andere bedrijven te kiezen voor de uitrol van die netwerken en dat met wisselend succes.

  • Delen:
Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart 2019
Android Pie (9.x)
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20
Android Pie (9.x)
Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.