Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gelekte renders tonen Huawei P30 en P30 Pro met tien keer optische zoom

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2019, 19:22 CategorieAndroid

Twee van de meest indrukwekkende telefoons van Huawei zijn zonder twijfel de P20 en de P20 Pro. Vooral de camera van de P20 Pro sprong met kop en schouders boven de rest uit. Nu zijn, voor de onthulling volgende maand, al wat details en renders van de opvolgers gelekt. En dus kunnen we met enige zekerheid stellen dat de Huawei P30 en P30 Pro drie camera’s krijgen en een ander design.

Huawei P30 en P30 Pro

De site WinFuture wist officiële renders te bemachtigen en plaatste die alvast online. Het lijkt erop dat Huawei de toestellen niet volledig opnieuw ontwerpt, maar er in plaats daarvan voor kiest enkele subtiele veranderingen door te voeren. Zo is de notch van de toestellen een stuk kleiner en hebben beide telefoons drie cameralenzen. Hieronder de P30 Pro:

De Huawei P30 Pro (foto via WinFuture)

Zowel de P30 als de P30 Pro hebben drie cameralenzen. Waar die bij de P30 allemaal voor dienen is nog niet duidelijk, maar de P30 Pro schijnt zijn derde sensor te gebruiken voor tienmaal optische zoom. Dat blijkt uit de vierkante vorm van die sensor, al kunnen we nog niets zinnigs zeggen over de manier waarop dit werkt. Hoeveel megapixels de sensoren hebben is niet bekend.

Naar het schijnt beschikt de P30 Pro tot slot nog over een Time of Flight-sensor. Die kan dankzij een speciale infraroodlaser diepte meten en daardoor zowel objecten als personen nauwkeurig registreren. Dat maakt niet alleen gezichtsherkenning mogelijk, maar ook nog bepaalde augmented reality-toepassingen.

Huawei zal de smartphones op 26 maart officieel onthullen.

De Huawei P30 (foto via WinFuture)

  • Delen:
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)
Huawei P20
Android Oreo (8.x)
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.