Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG bevestigt oled-scherm met speakerfunctie voor LG G8 ThinQ

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2019, 10:15 CategorieAndroid

LG heeft inmiddels bevestigd dat de LG G8 ThinQ wordt voorzien van een oled-scherm dat ook dienst kan doen als een speaker. De technologie achter deze speaker-schermcombinatie wordt Crystal Sound OLED (CSO) door het bedrijf.

LG G8 met speciaal speakerscherm

Eerder waren er al geruchten over dat de LG G8 ThinQ een speaker in het scherm zou krijgen en nu heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant dit gegeven bevestigd. De combinatie van de speaker en het scherm wordt Crystal Sound OLED (CSO) genoemd door het bedrijf. Deze technologie werd in april 2018 onthuld als een nieuw product dat zowel licht als geluid middels trillingen naar buiten brengt door heel het oled-scherm te gebruiken als een diafragma. Tijdens CES 2018 liet LG ook al een tv zien met deze techniek aan boord.

Onderop de LG G8 ThinQ zit nog steeds een speaker die kan samenwerken met de speaker in het scherm, zodat er een stereogeluid gerealiseerd kan worden. Daarnaast beschikt ook dit toestel over een hifi-dac voor betere muziekweergave. Verder zal de G8 ook over andere foefjes beschikken waar eerdere LG-modellen al over beschikten, zoals de Boombox-speaker en ondersteuning voor DTS:X 3D Surround Sound, waarmee een 7.1-speakersysteem moet worden nagebootst. De G8 ThinQ wordt tijdens MWC 2018 onthuld.

  • Delen:
LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.