LG blijft smartphones maken, ondanks aanhoudende verliezen

05 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
lg-v40-thinq-2

Ondanks het feit dat LG wederom verlies heeft gedraaid op de smartphoneafdeling, blijft de fabrikant actief op deze markt. De reden hiervoor heeft met smarthome en Internet of Things te maken: de telefoons kunnen daarin een belangrijke rol spelen.

LG blijft smartphones maken

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft in de afgelopen kwartalen constant verlies geleden als het gaat om de smartphonetak van het bedrijf. Uit het meest recente kwartaalverslag is op te maken dat het nu om vijftien opeenvolgende kwartalen gaat. Hierdoor heeft het bedrijf zich bijvoorbeeld moeten terugtrekken uit de Chinese markt. Ondanks al dit slechte nieuws blijft de fabrikant toch actief op de smartphonemarkt, laat ceo Qiao Yujin weten. De telefoon kan namelijk een centrale rol gaan spelen, net zoals bijvoorbeeld een televisie.

En dan hebben we het over de toekomst van het smarthome en Internet of Things. Smartphones van LG kunnen een centrale rol gaan spelen binnen het ecosysteem van het bedrijf: middels dit apparaat is het mogelijk andere producten in of rondom het huis aan te sturen. Wel is het zo dat de smartphoneafdeling zijn tweede jaar van herstructureren ingaat en dit zal nog een jaar zo doorgaan. Dit betekent niet dat er mensen worden ontslagen. Het positieve nieuws voor LG is dat het bedrag van de verliezen wel steeds kleiner worden.

Reacties (0)