Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola presenteert vier verschillende Moto G7-modellen

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2019, 14:01 CategorieAndroid

Motorola heeft donderdag in totaal vier verschillende Moto G7-toestellen aangekondigd, namelijk de G7, G7 Play, G7 Plus en G7 Power. De vier smartphones hebben kleine verschillen, maar delen wel dezelfde basis.

Vier Motorola Moto G7-modellen

Motorola heeft vier Moto G7-smartphones aangekondigd. Het eerste model is de reguliere variant, die niet is voorzien van een extra naamtoevoeging. Dit model draait op Android 9.0 Pie (met Moto UI) en heeft onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 632-processor. Deze processor heeft acht kernen (vier voor lichte en vier voor zware taken) en is geklokt op 1,8 GHz. Daarnaast is er 4 GB aan werkgeheugen aanwezig, evenals 64 GB aan interne opslagruimte (waarvan ongeveer 50 GB beschikbaar is na het installeren). Volgens het bedrijf is de Moto G7 tot 50 procent sneller dan de vorige generatie.

Er is ondersteuning voor micro-sd-kaarten, tot 512 GB. Het ips-scherm is 6,24-inch groot en beschikt over een maximale resolutie van 1.080 bij 2.270 pixels. Aan de bovenkant treffen we een inkeping aan. De Moto G7 is voorzien van allerlei moderne sensoren die je tegenwoordig op een smartphone mag verwachten, zoals een snelheidsmeter, nabijheidssensor, kompas, gyroscoop en een ambient light sensor. Er is geen ip-certificaat aanwezig, maar Motorola claimt wel dat het toestel tegen een spetter water kan (dus pas daarmee op).

De accu beschikt over een vermogen van 3.000 mAh. Daarnaast is er ruimte voor in totaal twee nano-simkaarten. Aan de achterkant treffen we twee camerasensoren aan (twaalf en vijf megapixel), terwijl aan de voorkant een frontcamera van acht megapixel zit. Beide cameramodules kunnen tot acht keer digitaal inzoomen. Het toestel is verder voorzien van een enkele luidspreker, een koptelefoonaansluiting, fm-radio, nfc-chip en een usb-c-aansluiting. Ook is er nog bluetooth, namelijk bluetooth 4.2.

Moto G7 Play, Plus en Power

In vergelijking met de reguliere Moto G7, beschikt de Moto G7 Play over 2 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte (waarvan 20 GB beschikbaar is). Het 5,7″-scherm, inclusief notch, beschikt over een maximale resolutie van 720 bij 1.520 pixels. Daarnaast is er ook hier geen barometer aanwezig en moeten we het doen met een enkele camera van dertien megapixel aan de achterkant. Voor de rest delen de G7 Play en de reguliere G7 dezelfde basis, waardoor je toch nog best wat smartphone voor je geld kunt krijgen.

De Moto G7 Plus heeft een Qualcomm Snapdragon 636 aan boord en ondersteunt micro-sd-kaarten tot en met 512 GB. Aan de achterkant zit een dubbele camera sensor van zestien en vijf megapixel, terwijl de frontcamera beschikt over twaalf megapixel. Kunstmatige intelligentie helpt bij het maken van de foto’s. De bluetooth-versie op dit toestel is versie 5.0, waardoor je er dus iets meer uit kunt halen. Quick Charge wordt ondersteund. In vijftien minuten laden kun je weer twaalf uur vooruit. De Power heeft een scherm van 6,2-inch, een resolutie van 720 bij 1.520 pixels en een accu van 5.000 mAh. Hierdoor kun je 2,5 dag met de batterij doen zonder opladen. Ook hier is slechts een enkele camera aanwezig aan de achterkant, van twaalf megapixel.

Alle vier de toestellen krijgen één grote OS-update. Daarnaast ben je verzekerd van twee jaar lang beveiligingsupdates.

Prijs en beschikbaarheid

Alle smartphones komen vanaf medio februari naar Nederland toe. G7 Plus, G7 Power en G7 Play verschijnen in februari, de Moto G7 verschijnt in maart. De prijzen zijn respectievelijk 299,99 (in twee kleuren: indigo en rood), 209,99 (zwart en paars) en 149 euro, in de kleur indigo. De G7 verschijnt in de kleuren zwart en wit en kost 249,99 euro.

Wil je alle verschillen nog eens nalezen? Check dan ons uitgebreide achtergrondartikel waarin we de verschillen en overeenkomsten nog eens op een rijtje zetten.

  • Delen:
moto g7 plus
Motorola Moto G7 Plus
Android Pie (9.x)
Moto G7
Motorola Moto G7
Android Pie (9.x)
Moto G7 Power
Motorola Moto G7 Power
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.