Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuw vlaggenschip van Sony heet Xperia 1’

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2019, 11:40 CategorieAndroid

Alhoewel Sony over het algemeen prima smartphones maakt, zijn de namen voor de toestellen wel behoorlijk onduidelijk. De Xperia-toestellen hebben namen in de XA- en XZ-lijn, terwijl er ook nog budgetsmartphones en een premium-lijn is in de Xperia-serie met enkel één of twee letters en een cijfer. Sony lijkt er nu zelf ook achter gekomen te zijn dat de namen wellicht niet zo handig zijn. Volgens de bekende lekker Evan Blass komt het aankomende vlaggenschip daarom met de naam ‘Xperia 1’ op de markt.

Evan Blass heeft een afbeelding op Twitter geplaatst van het nieuwe vlaggenschip. Volgens hem krijgt het toestel de naam Xperia 1. Het toestel stond voorheen bekend als de Xperia XZ4 en zou de opvolger worden van de XZ3.

Geruchten over het toestel gingen al langer rond. Mogelijk wordt dit model komende week officieel aangekondigd tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel zou beschikken over een 21:9-scherm, een Snapdragon 855, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Verder zou het toestel een grote batterij van 4.400 mAh krijgen en zou het display een 4K HDR Oled-scherm zijn.

Drie camera’s achterop

De gelekte afbeelding toont verder een cameramodule met drie camera’s aan de achterzijde. Een notch is afwezig, maar daarvoor in de plaats heeft het toestel wel een grote rand aan de bovenkant van het scherm. Het toestel zou in ieder geval in de kleur paars moeten gaan verschijnen. Out-of-the-box zou Android 9.0 Pie direct geïnstalleerd zijn.

Daarnaast heeft Evan Blass ook een foto gelekt van waarschijnlijk de opvolger van de XA-serie. Het gaat om de Xperia 10 en de Xperia 10 Plus. Geen cameramodule met drie camera’s, maar een dubbele camera aan de achterzijde. Ook deze toestellen beschikken over een 21:9-scherm. Begin februari zagen we al een gelekte afbeelding van dit toestel, waarvan we toen dachten dat het de XA3 zou gaan worden.

Komende week horen we hopelijk meer over de Sony Xperia 1 en de Xperia 10 en 10 Plus.

  • Delen:
Sony Xperia 1
Sony Xperia 1
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.