Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia 9 PureView duikt op: Android One en in-display vingerafdruksensor

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2019, 13:14 CategorieAndroid

De Nokia 9 PureView houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Het toestel dook maanden geleden al voor het eerst op. De opmerkelijke cameramodule met vijf camera’s aan de achterkant lijkt de grootste trekpleister van het toestel te worden. Sindsdien duikt er regelmatige nieuwe informatie over het toestel op. Vandaag lijkt de officiële persafbeelding van het toestel gelekt te zijn.

De gelekte afbeelding toont aan dat het toestel een vingerafdruksensor onder het scherm gaat krijgen. Achterop het toestel zien we duidelijk het Android One-logo. Tevens biedt de afbeelding een goed kijkje op de opmerkelijke cameramodule. In een cirkel zien we vijf camera’s, een flitser en een extra gat voor een mogelijke sensor. Volgens 91Mobiles gaat het om onder andere om een hoofdcamera, een groothoek, telelens, monochroom en diverse sensoren voor een portretmodus. Mogelijk heeft de Nokia 9 PureView ook een ToF-sensor (Time of Flight) aan boord.

Relatief grote schermranden

Een notch (scherminkeping) ontbreekt op het toestel. Wel valt op dat de Nokia 9 PureView relatief grote schermranden heeft. Hopelijk is alle aandacht niet alleen naar de cameramodule gegaan, maar heeft ook de rest van de smartphone voldoende aandacht gekregen. De prijs ligt naar verwachting namelijk in lijn met vlaggenschepen van andere merken. Waarschijnlijk krijgt het toestel een Snapdragon 845, 6″-scherm, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen.

De Nokia 9 PureView zal waarschijnlijk tijdens de Mobile World Congress 2019 officieel worden onthuld. De MWC 2019 vindt eind februari plaats in Barcelona.

  • Delen:
Nokia 9 PureView
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.