Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia presenteert budgetsmartphones Nokia 1 Plus, Nokia 3.2 en Nokia 4.2

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2019, 17:16 CategorieAndroid

Om vier uur vanmiddag heeft HMD Global een speciaal persevenement gehouden voorafgaand aan de Mobile World Congress 2019. Het bedrijf heeft hier niet alleen het nieuwe vlaggenschip de Nokia 9 PureView laten zien, maar ook vier nieuwe budgetsmartphones.

Nokia 3.2

De Nokia 3.2 is een smartphone met een groot 6,26″-scherm. Het draait op een Qualcomm Snapdragon 429-processor. De batterij moet ruim twee dagen meegaan door de capaciteit van 4.000 mAh. Face Unlock en een vingerafdruksensor zijn aanwezig. Uniek aan het toestel is het notificatielampje aan de zijkant van het toestel. Of de smartphone nu op de achterkant of de voorkant op tafel ligt, je kunt met dit lampje altijd zien of je een bericht hebt gekregen.

Het toestel heeft een dubbele camera aan de achterkant en een enkele frontcamera. Er is een extra knop op het toestel aanwezig om Google Assistant op te roepen en er is ook ondersteuning voor Google Lens. De Nokia 3.2 is een Android One-toestel. In april verschijnt de Nokia 3.2 op de markt in de kleuren Black en Steel voor een prijs van 139 dollar.

Nokia 4.2

De Nokia 4.2 heeft een scherm van 5,7-inch en draait op de Qualcomm Snapdragon 439-processor. Het toestel heeft een dubbele camera aan de achterkant en een enkele camera aan de voorkant. Je kunt de Nokia 4.2 ontgrendelen middels Face Unlock of de vingerafdruksensor. Ook de speciale knop om Google Assistant op te roepen en een notificatielampje aan de zijkant zijn op de Nokia 4.2 aanwezig. Ook de Nokia 4.2 is een Android One-toestel met ondersteuning voor Google Lens. De Nokia 4.2 zal in april op de markt verschijnen in de kleuren Black en King Sand voor 169 dollar.

Nokia 1 Plus

Het toestel heeft een 5,45″-scherm, een camera met acht megapixel en draait op Android 9.0 Pie (Go Edition). Het toestel zal beschikbaar worden gesteld in zwart, blauw en rood voor een prijs van 99 dollar. In maart komt de Nokia 1 Plus op de markt.

Overigens presenteerde Nokia ook de Nokia 210. Een kleine telefoon met fysieke knoppen, naar het design van telefoons uit de hoogtijdagen van het bedrijf, maar dan dit keer met internet. De prijs bedraagt 35 dollar.

Of al deze modellen ook naar Nederland toe komen is op dit moment nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.