Oppo toont foto’s opvouwbare smartphone: zelfde design als Huawei

25 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
oppo opvouwbare smartphone

Brian Shen van Oppo toont foto's van Oppo's opvouwbare smartphone via social media. Het design lijkt identiek aan de Huawei Mate X, maar waar Huawei vol inzet op het Falcon Wing Design, daar is Oppo niet helemaal zeker over de meerwaarde voor de gebruiker.

Eind november liet de Chinese fabrikant Oppo weten dat het tijdens de Mobile World Congress 2019 een opvouwbare smartphone zou presenteren. Inmiddels is de MWC 2019 van start gegaan, maar Oppo zal hier toch niet de opvouwbare smartphone presenteren. Wel heeft Brian Shen, vice-president van Oppo, enkele afbeeldingen van de opvouwbare smartphone op social media gezet.

De afbeeldingen tonen een opvouwbare smartphone die erg veel lijkt op die van Huawei. En waar Huawei gisteren een presentatie van de Mate X liet zien, daar schittert de opvouwbare smartphone van Oppo door afwezigheid. Hoe dat komt? Het bedrijf is niet helemaal zeker over het huidige design en vraagt zich af of het een meerwaarde biedt ten opzichte van de normale smartphones. Brian Shen vraagt mensen dan ook om de foto’s vooral te delen en een eerlijke mening te geven over het toestel.

Eén design, twee meningen

Deze stap is wel opvallend te noemen, want beide toestellen lijken op het eerste gezicht qua design in ieder geval gelijkwaardig te zijn. En waar Huawei zich volop in de kijker weet te spelen bij de internationale pers en de consument, daar is Oppo niet helemaal zeker over het huidige design. Wat vinden jullie? Biedt de opvouwbare smartphone een meerwaarde? Of is het vooral een gimmick en veel te duur voor datgene wat je krijgt?

Reacties (0)