Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 8 krijgt eindelijk Android Pie

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2019, 9:19 CategorieAndroid

Het heeft even geduurd, maar nadat het Zuid-Koreaanse Samsung vorige week begon met de uitrol van Android Pie naar de Galaxy S8, komt het besturingssysteem nu ook naar de Galaxy Note 8. De release beschikt over nieuwe functies, maar ook een vernieuwde interface.

Update Samsung Galaxy Note 8

Als je een Galaxy Note 8 hebt, komt de update vanzelf naar je apparaat. Je krijgt dan in beeld een melding te zien en kan ervoor kiezen de update te downloaden en daarna te installeren. Maar als je niet wil wachten op het moment dat de update in beeld verschijnt, kan je de download ook forceren. Dat werkt als volgt:

  1. Open het instellingenmenu van je smartphone.
  2. Scroll vervolgens naar beneden en zoek binnen de menu’s naar ‘Software-update’.
  3. Daar selecteer je de bovenste optie: ‘Updates handmatig downloaden’.

Als je die stappen gevolgd hebt, begint je apparaat met zoeken. Daarna kan je de update downloaden en installeren. Het gaat om een vrij fors bestand van zo’n 1,6 gigabyte, dus het kan even duren voordat hij binnen is.

Nieuwe functies

Android Pie brengt allerlei nieuwe functies naar je Galaxy Note 8. Denk aan een vernieuwde interface die het makkelijker maakt om te multitasken op je apparaat. Ook is er een nieuwe nachtmodus toegevoegd, zodat je ’s nachts vooral warme kleuren op je scherm krijgt. Verder zou apparaat wat energiezuiniger zijn en helpt Android je smartphonegebruik terug te dringen met de functie Digital Wellbeing.

Lees hier ons artikel met alle belangrijke nieuwe updates van Android Pie.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)
Samsung Galaxy S10E
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.