Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Signal voegt linkpreviews toe voor Instagram, YouTube en meer

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2019, 9:48 CategorieApplicaties

De privacyvriendelijke applicatie Signal heeft linkpreviews toegevoegd voor Imgur, Instagram, Reddit en YouTube. Met deze update wil de app voorkomen dat je per ongeluk op een verkeerde website terechtkomt, terwijl je de afzender wel vertrouwt.

Signal voegt linkpreviews toe

Signal is een privacyvriendelijke applicatie die minder vaak wordt geüpdatet dan bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram, waardoor de app dus ook niet net zo veel aandacht kan generen. Gebruikers kunnen vanaf vandaag echter een update verwachten, aangezien linkpreviews zijn geïntroduceerd. Voorlopig werken deze previews alleen nog met vier websites, namelijk Imgur, Instagram, Reddit en YouTube. Dit zijn volgens de app-maker momenteel vier van de meest populaire websites waar foto’s en video’s delen centraal staan.

Wanneer er een link wordt doorgestuurd van één van deze websites, dan is het niet altijd meteen duidelijk waar je naartoe wordt geleid (vooral omdat sommige van deze sites afgekorte url’s gebruiken, wat niet voor iedereen duidelijk is). Dat zorgt voor potentiële problemen, omdat gebruikers dan heel gemakkelijk om de tuin te leiden zijn. Door een preview op te vragen, kun je precies zien waar je naartoe gestuurd wordt. Mocht je dit geen privacyvriendelijke functie vinden, dan kun je die ook weer helemaal uitschakelen.

Op de website van Signal legt de app-maker precies uit hoe dit in z’n werk gaat. We hebben het hieronder (in het Engels) overgenomen.

  • The app establishes a TCP connection through a privacy-enhancing proxy that obscures IP addresses from the site that is being previewed.
  • A TLS session is negotiated directly between the app and the previewed site through the proxy to ensure that the Signal service never has access to the URL. Previews are not generated for non-HTTPS links.
  • The Signal app retrieves preview images using overlapping range requests so that the proxy service only sees repeated requests for a fixed block size when media is transferred.

Je kunt de app hieronder downloaden voor Android en iOS.

  • Signal
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.