Sony lanceert drie goedkopere Android-telefoons: Xperia 10, 10 Plus en L3

25 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sony Xperia 10 en 10 Plus

Niet alleen heeft Sony met de Xperia 1 zijn nieuwe vlaggenschip onthuld op het MWC in Barcelona, ook komt het bedrijf met drie goedkopere Android-telefoons. Het gaat om de Xperia 10, de Xperia 10 Plus en de Xperia L3. Deze voordeligere modellen vallen in het goedkopere en het gemiddelde prijssegment.

De Sony Xperia 10 en 10 Plus

Allereerst de Sony Xperia 10 en 10 Plus. Voor 349 euro krijg je al een Xperia 10 thuis geleverd. Het toestel heeft een 6-inch scherm met resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. Daarnaast krijg je ook bij deze telefoon de opvallende 21:9-beeldverhouding. Daarmee kan je goed films kijken op het apparaat en beter multitasken.

Afgezien daarvan biedt de Sony-telefoon twee camera’s aan de achterkant. Een daarvan beschikt over dertien megapixels, de ander heeft er acht. De camera’s maken het mogelijk om te filmen op 4K-resolutie en bieden verder nog optische beeldstabilisatie. Over de selfiecamera heeft Sony nog niets bekend gemaakt.

De Xperia 10 draait tot slot op een Qualcomm Snapdragon 630-processor met 3 gigabyte aan werkgeheugen. Voor de gebruiker biedt de Android Pie-telefoon nog 64GB aan opslagcapaciteit, dat uitbreidbaar is met een geheugenkaartje.

Heb je liever een groter scherm, dan kan je de Xperia 10 Plus overwegen. Dit toestel biedt een 6,5-inch scherm met dezelfde beeldverhouding en resolutie. Verder zit er een iets snellere Snapdragon 636-processor in met vier gigabyte aan werkgeheugen. Voor die specificaties betaal je iets meer: 429 euro. Beide telefoons zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

De Sony Xperia L3

Dan is er nog de goedkoopste nieuwe telefoon van Sony, de Xperia L3. Dat toestel draait op Android Oreo en biedt je een 5,7-inch display. Dat is voorzien van een lage resolutie van 1.570 bij 720 pixels. De telefoon wordt verder aangedreven door een MediaTek MT6762-processor met drie gigabyte aan werkgeheugen. Ook is er nog 32 gigabyte aan opslagcapaciteit.

Achterop vind je twee cameralenzen: een 13-megapixelsensor en een 2-megapixelsensor voor portretfoto’s. Voorop zit een 8-megapixelsensor voor het maken van selfies. De telefoon heeft een accu met 3.300 mAh-capaciteit en is tot slot te ontgrendelen middels een ingebouwde vingerafdrukscanner.

Ook deze smartphone is meteen verkrijgbaar en kost 199 euro.

Reacties (0)