Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

TCL toont prototypes betaalbare opvouwbare telefoon

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2019, 18:07 CategorieAndroid
Foto via The Verge

Een van de dingen die zo’n beetje elke fabrikant wil laten zien tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dit jaar, is een opvouwbare telefoon. Samsung was de meute voor met de Galaxy Fold en eerder vandaag kwam ook Huawei met een opvouwbaar toestel. Maar beiden zijn met een prijskaartje van ruwweg 2.000 euro niet te betalen voor de ‘gewone’ sterveling. Nu blijkt dat ook TCL mee wil doen met een trend, maar dan met goedkopere opvouwbare toestellen.

Opvouwbare telefoon

TCL heeft heel wat prototypes liggen op het MWC 2019. Waar de toestellen van Samsung en Huawei praktisch onbetaalbaar zijn voor de ‘gewone’ sterveling, mikt TCL op een betaalbaar apparaat van maximaal 1.000 dollar. Het enige probleem is volgens de site The Verge dat TCL er nog niet in is geslaagd een goed werkend prototype te maken.

Sterker nog: de telefoons van TCL die werden getoond op de beursvloer waren allemaal toestellen die de journalisten daar niet mochten aanraken. Wel zijn er wat specificaties en is het een en ander bekend over de telefoons. Zo werkt het scherm met de DragonHinge, een scharnier die het mogelijk maakt om het scherm in- en uit te klappen.

Foto via The Verge

Enkele specificaties

Net als bij de telefoons van Samsung en Huawei, gaat het ook nu om een toestel met een flexibel scherm. Het is dus geen display dat daadwerkelijk dicht te klappen is, maar enkel oprolbaar is. TCL liet verder een 7,2-inch toestel zien, dat een resolutie van 2.048 bij 1.546 pixels. Het toestel heeft verder een OLED-scherm, dat de nodige helderheid moet bevatten.

Momenteel gaat het nog om prototypes van TCL, maar de bedoeling is om halverwege volgend jaar met een werkend toestel te komen. Dat zal dan een relatief goedkope Alcatel-telefoon moeten zijn en dus moet het prijskaartje ook onder die grens van 1.000 dollar komen te liggen. In hoeverre dat lukt is nog niet helemaal zeker.

  • Delen:
Alcatel 3C
Android Nougat (7.x)
alcatel a7 xl
Alcatel A7 XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.