Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Terugknop gaat mogelijk verdwijnen in Android Q

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2019, 10:33 CategorieAndroid

Android 9.0 Pie bracht ons de nieuwe manier van navigeren met gebaren. De drie knoppen onderaan (driehoekje, rondje en vierkantje) bleven echter ook bestaan en op veel smartphones bleef dit de standaard manier van navigeren, maar ook de nieuwe manier van navigeren met gebaren is te kiezen via de instellingen van je telefoon. Google is alweer volop bezig met de opvolger van Android Pie, namelijk Android Q.

Op dit moment zijn er verschillende pre-release builds van Android Q. Website XDA zit er zoals altijd weer bovenop en heeft al verschillende nieuwe informatie gevonden. Zo is er waarschijnlijk een volledige donkere modus in het nieuwe besturingssysteem en ook andere aspecten op het gebied van toestemmingen en de interface lijken te gaan veranderen. Dit keer is er ook meer nieuws over de gebaren, want hierbij lijkt ook iets te gaan veranderen. Zo gaat de terugknop mogelijk nu echt verdwijnen.

Terug via een swipe naar links op de ‘pill’

De nieuwe manier van navigeren met Android 9.0 Pie blijft een terugknop houden naast de ‘pill , zoals de grote balk onderin genoemd wordt. Google test nu verschillende prototypes waarbij de terugknop lijkt te gaan verdwijnen. In plaats van op de terugknop te drukken kun je straks vanaf de pill naar links swipen om een pagina terug te gaan. In de video hierboven zie je het verschil tussen Android Pie en de vroege versie van Android Q. Of deze wijzigingen ook in de uiteindelijke versie van Android Q te vinden zijn is voor nu nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.