Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Twitter bewaart privéberichten jaren nadat je ze verwijderd hebt’

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2019, 9:20 CategorieApplicaties

Uit onderzoek blijkt dat het sociale netwerk Twitter de privéberichten die je hebt verwijderd toch nog jarenlang opslaat. Je vindt de berichten terug in het pakket met data dat je kunt downloaden vanuit de instellingen van je profiel.

Twitter bewaart privéberichten

Privéberichten die je verstuurt via Twitter kun je verwijderen vanuit jouw kant, maar de ontvanger ziet ze dan nog wel. Totdat diegene ze ook verwijderd, dan zouden ze helemaal verdwenen moeten zijn. Uit onderzoek blijkt nu dat het sociale netwerk de berichten alsnog jarenlang bewaart. Gebruikers kunnen al die berichten alsnog inzien wanneer ze hun profieldata downloaden, vanuit de instellingen vanaf de website. Zelfs berichten van inmiddels verwijderde accounts zul je nog aantreffen in het informatie-archief van je account.

Gelukkig is het zo dat deze berichten alleen zichtbaar zijn voor de mensen die hebben deelgenomen aan het gesprek in de privéberichten, maar ergens klopt het niet dat al die berichten staan opgeslagen wanneer Twitter meldt dat ze worden verwijderd. Het netwerk is zich bewust van wat er speelt, maar moet eerst nog beter naar het probleem kijken voordat er een reactie op gegeven kan worden. Dit biedt natuurlijk niet de garantie dat er in de toekomst iets zal veranderen. Dit is een mooie reminder dingen altijd op het internet blijven staan.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.