Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp geeft je straks de keuze om aan groepen deel te nemen

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2019, 15:25 CategorieApplicaties

WhatsApp werkt achter de schermen aan verschillende nieuwe functies, waaronder een nieuw systeem voor uitnodigingen voor groepen. Je kunt straks zelf toestemming geven of je deel wilt nemen aan een groep in plaats van dat je ongevraagd wordt toegevoegd.

Heb je er ook zo’n hekel aan dat je gewoon wordt toegevoegd aan groepen binnen Whatsapp, terwijl je daar eigenlijk niet op zit te wachten en geen toestemming voor hebt gegeven? Een nieuwe Group Invitation-functie komt binnenkort naar de berichtendienst toe voor alle gebruikers op iOS en Android. Straks kun je via Instellingen > Account > Privacy > Groepen zelf regels instellen omtrent uitnodigingen voor groepen. Je kunt selecteren wie jou kan toevoegen, bijvoorbeeld iedereen, niemand of alleen contacten. Zet je bijvoorbeeld de instellingen op ‘niemand’, dan moet je elke keer toestemming geven wanneer je uitgenodigd wordt voor een groepsgesprek. Je neemt dus niet automatisch meer deel aan een groep, maar hebt nu zelf de regie in handen.

Niet meer ongevraagd toegevoegd worden aan groepen

Wanneer er om toestemming wordt gevraagd wordt er een nieuwe chat geopend met de vraag of je deel wilt nemen. Je hebt vervolgens 72 uur de tijd om te accepteren of te weigeren. Wees dus verstandig en zet dit straks gewoon op ‘niemand’, zodat je voortaan altijd toestemming moet geven voor groepsgesprekken.

WhatsApp is daarnaast bezig met een test voor je Chats. Niet langer de gesprekken waar je het laatst actief in was staan bovenaan, maar de personen waar je het vaakst mee praat.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.