Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wiko View3 en View3 Pro gepresenteerd tijdens MWC 2019

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2019, 16:24 CategorieAndroid

Wiko timmert al jaren aan de weg door smartphones met redelijk goede specificaties voor een betaalbare prijs op de markt te brengen. Dit keer is het bedrijf ook weer aanwezig tijdens de Mobile World Congress 2019 in Barcelona. Het bedrijf heeft zojuist de Wiko View3 en de Wiko View3 Pro gepresenteerd.

Wiko View3

De Wiko View3 heeft een HD+-scherm in een beeldverhouding van 19:9. Het toestel beschikt over een MediaTek Helio P22 Octa Core-processor met 3 GB werkgeheugen en 32 GB of 64 GB opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is uitbreidbaar met een micro-sd-kaart tot 256 GB.

Achterop vinden we een cameramodule met drie camera’s. Een hoofdcamera met Sony IMX486-camerasensor van twaalf megapixel, een groothoek van dertien megapixel (120 graden) en een dieptesensor met twee megapixel. Voorop vinden we een camera van acht megapixel. De camera’s worden ondersteund door kunstmatige intelligentie. Hierbij wordt de omgeving geanalyseerd en worden automatisch de beste instellingen gekozen. Functies als Face Unlock en een vingerafdruksensor zijn aanwezig. De batterij heeft een capaciteit van 4.000 mAh. Dit moet voldoende zijn om met normaal gebruik twee dagen met de batterij te kunnen doen. De Wiko View3 draait op Android 9.0 Pie.

De Wiko View3 zal in drie verschillende kleuren op de markt verschijnen, namelijk Night Blue, Blush Gold en Electro Bleen. De smartphone is vanaf maart verkrijgbaar voor 199 euro.

Wiko View3 Pro

De Wiko View3 Pro neemt veel eigenschappen van het reguliere model over, maar biedt net even wat meer. Zo is het scherm met 6,3-inch iets groter. Dit 19:9-scherm komt met een FHD+-resolutie. Het toestel draait op een MediaTek Helio P60 Octa-Core processor met 4 GB of 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslaggeheugen. Ook op dit model kun je het opslaggeheugen uitbreiden tot 256 GB met een micro-sd-kaart.

De Wiko View3 Pro beschikt ook over drie camera’s. Dezelfde hoofdcamera van twaalf megapixel en groothoek van dertien megapixel als op het reguliere model zijn aanwezig, maar dit keer samen met een dieptesensor met vijf megapixel. Voorop vinden we een selfiecamera met zestien megapixel. Als extra komt dit model met nfc, terwijl tevens Face Unlock en een vingerafdruksensor aanwezig zijn. Ook vinden we hier de batterij met een capaciteit van 4.000 mAh, maar op dit model wordt tevens ook snelladen ondersteund. Ook vinden we Android 9.0 Pie weer terug op dit model.

De Wiko View3 Pro is vanaf maart verkrijgbaar in de kleuren Nightfall en Ocean. De versie met 4 GB / 64 GB gaat 249 euro kosten. Het model met 6 GB / 128 GB zal vanaf maart voor 299 euro over de toonbank gaan.

Accessoires voor beide modellen

Voor beide modellen zijn straks accessoires als een Smart folio-hoesje, beschermhoesje en beschermglas verkrijgbaar. Deze accessoires zullen tevens vanaf maart direct beschikbaar zijn voor beide modellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.