Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi geeft meer informatie over opvouwbare smartphone

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2019, 10:24 CategorieAndroid

De opvouwbare smartphone houdt de smartphonewereld al maanden bezig. Gisteren nog bleek dat Samsung ons meer informatie gaat geven over de Galaxy F, zoals het toestel waarschijnlijk heet, tijdens de presentatie van de Galaxy S10-serie op 20 februari. Ook andere fabrikanten werken aan een opvouwbare smartphone, waaronder Xiaomi. De Chinese fabrikant heeft een officieel statement naar buiten gebracht over het toestel aan de website LetsGoDigital.

Drie weken geleden toonde Xiaomi ons nog een prototype van de opvouwbare smartphone in actie. Het model lijkt op een tablet, maar kan aan beide zijkanten opgevouwen worden. Hierdoor verandert de tablet in een smartphone. Xiaomi geeft in een statement meer informatie over het toestel. Zo is het flexibele scherm in samenwerking met een partner ontwikkeld. Het design, het vouwmechanisme en de aanpasbare MIUI-schil is ontwikkeld door Xiaomi. Er zijn op dit moment een aantal werkende prototypes binnen het bedrijf. Deze worden op dit moment uitvoerig getest.

3d-renders van de opvouwbare smartphone

LetsGoDigital heeft aan de hand van de video van drie weken geleden 3d-renders laten maken. Hierop kun je de opvouwbare smartphone van Xiaomi uitvoerig bewonderen. Volgens de website is de smartphone ook opgevouwen nog behoorlijk dun. De aan/uit-knop vind je aan de bovenzijde. Aan de onderkant is er een usb-type-c-aansluiting te vinden.

Xiaomi zal ook aanwezig zijn tijdens de Mobile World Congress 2019. Deze beurs vindt eind februari plaats in Barcelona. Het bedrijf zal daar voorafgaand aan de start een eigen persconferentie gaan houden. Wellicht zal het bedrijf ook de opvouwbare smartphone laten zien, maar we verwachten het toestel pas in de tweede helft van 2019.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.